Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην Αντίπαρο, ένα όμορφο μικρό κυκλαδίτικο νησί που συνδυάζει την οικογενειακή ξεκούραση, τις χαλαρωτικές στιγμές αλλά και τη βραδυνή διασκέδαση παρέχοντας ποικιλία επιλογών για τον επισκέπτη.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη θάλασσα, είτε σε πιο χαλαρές και απομονωμένες είτε σε πιο οργανωμένες παραλίες. Ενδεικτικά, οι Ψαραλυκές,η 1η και η 2η , βρίσκονται σε απόσταση 5-10 λεπτών απο το χωριό και είναι και οι δύο οργανωμένες παραλίες, με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά και beach bars. Συνεχίζοντας νότια βρίσκονται οι παραλίες Γλυφά και Απάντημα. Εκτός απο τις δύο πιο γνώστες και κοντινές στον οικισμό παραλίες, είναι και η πολύ αγαπημένη απο τους επισκέπτες παραλία του Σωρού, με μικρό βότσαλο και εστιατόρια στη περιοχή. Συνεχίζοντας νότια του νησιού, υπάρχουν η παραλία του Αγ.Σώστη και η μικρή παραλία στο ξωκλήσι της Φανερωμένης με τυρκουάζ νερά και λευκή άμμο ανάμεσα σε βράχους. Πολύ καλές και πιο ήσυχες στα δυτικά του νησιού είναι τα Λιβάδεια και τα Μοναστήρια. Πολύ κοντά στον οικισμό επίσης είναι και η παραλία του Κάμπινγκ με γαλαζοπράσινα νερά, στην οποία σε ένα μέρος της επιτρέπεται ο γυμνισμός.

Πέρα απο τις όμορφες παραλίες με τα καταγάλανα νερά και το γραφικό πεζόδρομο στο παραδοσιακό χωριό της με τα καφέ,τα μπαράκια και το Ενετικό κάστρο, η Αντίπαρος έχει και ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Το φημισμένο σπήλαιο της Αντιπάρου το οποίο είναι ένα απο αρχαιότερα και σπουδαιότερα σπήλαια του ελληνιστικού πολιτισμού καθώς και οι αρχαιολογικές ανασκαφές ενός αρχαίου ιερού του Απόλλωνα στο νησάκι του Δεσποτικού, αποτελούν κύριες επισκεψεις στο νησί.

Σας περιμένουμε λοιπόν να έρθετε και να ανακαλύψετε την όμορφη Αντίπαρο και με χαρά να σας φιλοξενήσουμε στα καταλύματα μας στα Καλούδια ή στη Ψαραλυκή.

error: Content is protected !!